tiistai, 03 tammikuu 2017 06:44

SaPKon Jonatan Tanus on valittu Kuukauden pelaajaksi

Mestiksen kärjessä porskuttavan SaPKon 21-vuotias hyökkääjä Jonatan Tanus on valittu joulukuun Kuukauden pelaajaksi. Valinnan suoritti Mestiksen virallinen yhteistyökumppani Viestintäliiga.

 

175-senttinen Tanus teki joulukuun kahdeksassa pelaamassaan ottelussa huimat tehot 10+8=18. Savonlinnalaisnippu oli joulukuussa kovassa iskussa, sillä joukkue pelasi kahdeksan ottelua ja voitti niistä peräti seitsemän.

Myös SaPKon tehokas Teemu Lepaus, Hokin tärkeä Joni Piipponen sekä kovassa vireessä olevan Kiekko-Vantaan tahtipuikkoa heiluttelevat kapteeni Toni Leinonen sekä Pekka Niemimaa olivat mukana ehdokkaina mietittäessä joulukuun parasta.

Tanus on mielissään valinnasta kuukauden parhaaksi ja jakelee vuolaasti kehuja koko joukkueelle sekä etenkin ketjukavereilleen.

"Hyvältä tuntuu! Olemme pelanneet joukkueena hyvin, meillä on paljon ratkaisuvoimaa ja hyvät maalivahdit. Hyvät otteemme ollaan myös huomattu täällä Savonlinnassa ja väkeä on ollut katsomossa ihan hyvin, vaikka aina voisi tietysti enemmänkin toivoa. Mutta ei ole valittamista."

"On tullut treenattua hyvin ja tietysti ketjukaverit ansaitsevat ison kiitoksen. Joona Monto on hyvä kahden suunnan sentteri, jakaa kiekkoa hyvin ja puolustaa viimeisen päälle hienosti. Lepauksen kanssa ollaan aloitettu viisi vuotta sitten rullakiekossa punomaan yhteisiä juttuja ja on ollut hienoa päästä nyt pelaamaan jäällekin yhdessä!"

Tanus antaa tunnustusta myös savonlinnalaisten päävalmentaja Pasi Räsäselle.

"Pasi on hyvä koutsi, joka antaa pelaajille paljon vapauksia hyökkäyspeliin, jolloin pelaaja voi olla luova ja käyttää omia vahvuuksiaan. Vaatimustaso on hyvällä tasolla joka päivä ja hän kuuntelee pelaajien mielipiteitä. Itseluottamus on tottakai hyvällä tasolla, kun on tullut onnistumisia. Tavoitteenani on saada lätkästä ammatti ja ensimmäisenä tietysti päästä Liigaan", kommentoi Tanus.

Tanus palkitaan lauantaina 7.1. pelattavassa ottelussa SaPKo – Kiekko-Vantaa.