tiistai, 22 tammikuu 2019 09:25

Ketterän Valtteri Niemelle kahden ottelun pelikielto

Ketterän Valtteri Niemelle on määrätty kahden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Ketterän Valtteri Niemelle kahden ottelun pelikiellon. Niemelle tuomittiin 19.01.2019 pelatussa Ketterän ja IPK:n välisessä ottelussa väkivaltaisuudesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 141 kohdan määritelmän mukaan tappelussa pelaaja useasti lyö vastustajaa pelitilanteessa, vihellyksen jälkeen tai milloin tahansa pelin aikana pitkittyneessä pelaajien yhteenotossa. Edelleen kohdan 141 i mukaan kaikille pelaajille, jotka osallistuvat tappeluun, tuomitaan ottelurangaistus.

Ketterän Valtteri Niemelle on tuomittu jäällä iso rangaistus ja pelirangaistus väkivaltaisuudesta. Saadun selvityksen perusteella tilanne lähtee siitä, kun IPK:n Joona Rikkinen taklaa IPK:n puolustusalueella Ketterän pelaajaa, minkä seurauksena Riekkiselle tuomitaan iso rangaistus ja pelirangaistus laitataklauksesta. Välittömästi vihellyksen jälkeen Ketterän Valtteri Niemi hyökkää Riekkisen kimppuun ja alkaa lyödä tätä ilman hanskoja. Mestiksen seuraamuskäytäntö huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon täyttävän edellä kuvatun tappelua koskevan sääntöpykälän tunnusmerkistön. Näin tilanteesta tulee tuomita Niemelle ottelurangaistus.

Edelleen sääntökirjan säännön 116 v 4 -kohdan mukaan pelaajalle, joka tekee säädyttömän eleen tai teon kenelle tahansa henkilölle jäällä tai missä tahansa kentällä ennen ottelua, sen aikana tai välittömästi sen jälkeen tuomitaan ottelurangaistus. Erotuomari- ja otteluvalvojan raporttien mukaan Niemi on yllä kuvatun tilanteen jälkeen tehnyt ottelun toiselle päätuomarille eleen, jonka voidaan katsoa täyttävän edellä kuvatun sääntökohdan mukaisen rivon eleen. Tästä Niemelle on tuomittu jäällä pelirangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä. Niemi on vastineessaan kiistänyt kyseisen teon. Vaikka kyseinen tilanne ei näy videoleikkeeltä, on edellä kuvatut raportit asian suhteen yhteneviä. Kurinpitoryhmä katsoo, ettei teonkuvausta ole tältä osin syytä kyseenalaistaa. Näin teosta tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä esitetty huomioiden Valtteri Niemelle määrätään kahden (2) ottelun pelikielto.