torstai, 11 lokakuu 2018 10:20

Kahtena perättäisenä keväänä mestaruutta juhlinut Ville Paalanen: "Kummatkin olivat ihan omia tarinoita"

28-vuotias Ville Paalanen on juhlinut Mestiksen mestaruutta kahtena perättäisenä keväänä. Nyt mies tavoittelee kolmatta perättäistä mestaruutta Imatralla.

Lappeenrannasta kotoisin oleva 28-vuotias Ville Paalanen teki Ketterän kanssa sopimuksen keväällä. Paalasen kausi oli tuolloin juuri loppunut KeuPa HT:n paidassa Mestiksen mestaruuteen. Paalanen voitti mestaruuden myös toissa kaudella SaPKon paidassa. Nyt paluu kotikonnuille Etelä-Karjalaan tuli kuitenkin ajankohtaiseksi. 

- Tietyllä tavalla olen odottanut, että pääsee taas tänne pelaamaan. Minulla oli luokanopettajan opinnot Savonlinnassa ja sen jälkeen pätevöinti erityisluokanopettajaksi Jyväskylässä. Tykkäsin olla täällä, kun aikasemmin Ketterässä pelasin, Paalanen toteaa.

Kaksi vuotta, kaksi mestaruutta ja kaksi erilaista joukkuetta sekä tarinaa. Näin Paalanen kuvailee edelliskauden joukkueita ja matkaa kohti mestaruutta.

- Kummatkin olivat ihan omia tarinoita .Ei ollenkaan samanlaisia joukkueita, mutta kummassakin joukkuehenki tiivistyi, yksilöt kehittyivät, sekä tuli huikeita menestystarinoita pelaajien keskuudessa, hän muistelee.

Paalanen pelasi Ketterässä edellisen kerran täyden kauden kaudella 2014-2015 Suomi-sarjassa. Tuon jälkeen hän lähti Savonlinnaan opiskelemaan ja pelaamaan SaPKon paitaan, mutta kävi vielä kaudella 2015-2016 lainalla Ketterässä kymmenen ottelun verran.

Paalanen on edelliset vuodet jääkiekkoilun ohessa opiskellut todella aktiivisesti. Hän aloitti opinnot syksyllä 2015, ja hänen on määrä valmistua tämän vuoden jouluun mennessä. Paalanen siis läpäisee koulun kolmessa ja puolessa vuodessa, vaikka normaalissa aikataulussa koulu käydään viidessä vuodessa. Ja kaiken tämän ohella hän on puoliammattilaisjääkiekkoilija Mestiksessä.

Kiirettä Paalasella on pitänyt. Kalenterit piti saada sovittua niin, että hän pystyy olla sekä jäähallilla että koulussa pakolliset osuudet.

Keuruulla hän heräsi aamulla ennen kuutta, ja hyppäsi Jyväskylän bussiin kello 06:45. Päivä meni Jyväskylässä yliopistolla, ja iltapäivällä hän kiiruhti neljäksi Keuruulle jäähallille palaveriin ja treeneihin. Harjoitusten jälkeen kaupan kautta kotia ruoanlaittoon, ja illalla vielä koulutehtävät kotoota käsin.

- Joku ei välttämättä tähän samaan pystyisi. Ehkä se intohimo kiekkoon on itsellä niin kova. Toisaalta myös pahimpien loukkaantumisien aikaan tajusin, että lukion papereilla ei hirveästi töitä saatu. Silloin heräsin, että joku ammatti pitää hommata, Paalanen kertoo.

Kokonaiskuvassa hän uskoo, että koulu sekä jääkiekko ovat molemmat sujuneet hyvin, eikä kumpikaan ole kärsinyt toisen takia.

- Hyvin olen pelaajana päässyt kuitenkin kehittymään tässä samalla. Tottakai vaikeita hetkiä on ollut kummassakin, mutta näen, että ne ovat täydentäneet toisiaan, hän pohtii.

Nyt Paalanen pelaa Ketterässä Mestistä, sekä tekee samalla erityisopettajan töitä Kosken koulun yläasteella. Myös tämän Paalanen näkee erittäin hyvänä asiana.

- Näen tämän itselleni positiivisena asiana. Sain hyvän diilin tehtyä, että pystyn tekemään erityisopettajan hommia täällä Imatralla yläkoulun puolella. Se on hyvä, kun ei ole pelipäivä ja treenit on ohi, niin pääsen tekemään jääkiekon ohessa sitä toista unelma-ammattia.

Paalasella välimatkat Lappeenrannassa sekä Imatralla taittuvat polkupyörän selässä. Keuruulla asuessaan hän jätti autoilun, ja siirtyi polkupyöräilyyn. Nykyisin hän polkee aamulla kotoa bussiasemalle, laittaa kokoontaitettavan pyörän bussin kyytiin, ja matkaa Imatralle. Imatran päässä Paalanen pääsee pyörällä kulkemaan kätevästi jäähallin ja työpaikan väliä.

- Saan heräteltyä itseni hyvin aamulla, kun saa polkea pyörällä, Paalanen toteaa.

Kovan treenaamisen lisäksi Paalanen katsoo tarkasti mitä hän suuhunsa laittaa. Loukkaantumisten ja sairastelujen myötä hän muutti ruokavaliotaan, ja siitä on ollut hänelle myös huomattavaa apua.

- Huomasin, että pelkästään syömisellä pystyy vaikuttamaan vammaan sekä muutenkin terveyteen. Minulla saattoi aikaisemmin olla yli viisi kertaa vuodessa kuumetta, mutta ruokavaliota muuttamalla se pieneni niin, että nyt on ehkä kerran kaksi kuumetta parin vuoden sisään. Tämä kaikki pelkällä ruokavaliolla.

Tulevalla kaudella Paalasella on tavoitteena kehittää omaa pelaamista, sekä nauttia. Joukkueen suurin tavoite on hänen mielestään yhteishengen kohottaminen maksimiin.

- Ehdottomasti henkilökohtaisena tavoitteena on se, että pystyy pelaajana vieläkin kehittyä. Uskon, että pystyn vieläkin kehittyä. Lisäksi tavoitteena on nauttia pelaamisesta ja pysyä terveenä.

- Joukkueena ehdottomasti tärkeintä on saada porukkahenki viilattua timanttiin. Joka päivä laitamme itsemme likoon ja kilpaillaan pelipaikoista, niin sitä ei ikinä tiedä mitä tapahtuu. Kaikki on silloin mahdollista, Paalanen päättää.

Teksti: Ketterä

Kuva: Mika Tiira