maanantai, 08 lokakuu 2018 11:00

Ketterän Jesse Juntheikille yhden ottelun pelikielto

Ketterän Jesse Juntheikille on tuomittu yhden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Ketterän hyökkääjä Jesse Juntheikille yhden ottelun pelikiellon. Juntheikille tuomittiin 6.10.2018 pelatussa Ketterän ja Hermeksen välisessä ottelussa 5min + pelirangaistus pään tai niskan seudulle kohdistuvasta taklauksesta.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 124 kohdan mukaisessa pään tai niskan alueelle kohdistuvan taklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Saadun selvityksen perusteella on kiistatonta, että Juntheikki iskee vihellyksen jälkeen polvillaan olevaa vastustajaa suoraan pään alueelle. Näin kyseessä on sääntökirjan 124 kohdan tarkoittama isku pään tai niskan alueelle, ja siten rangaistava teko. Asian arvioinnissa on huomioitu se, että päähän kohdistunut isku on tehty tietoisesti. Teko on niin ikään kohdistunut vastustajaan, joka on tekohetkellä polvillaan, ja siten haavoittuvassa ja puolustuskyvyttömässä asennossa. Kurinpitoryhmä katsoo, että teko on ollut piittaamaton, vaarallinen ja ylipäätään lajiin kuulumaton. Teko on ollut siten sellainen, että siitä tulee määrätä ottelurangaistus.

Edellä esitetyn perusteella kurinpitoryhmä katsoo teon olevan yhden (1) ottelun lisärangaistuksen arvioinen.