torstai, 05 huhtikuu 2018 08:12

Finaalit: KeuPa HT–TUTO Hockey

Mestiksen mestari on tällä kaudella joko Keuruulta tai Turusta. Runkosarjavoittaja KeuPa ja loistavaa kautta pelaava TUTO aloittavat kultamitalien metsästyksen perjantaina.

Runkosarjan voittanut KeuPa tekee jo nyt seurahistoriaa, sillä joukkue pelaa ensimmäisen kerran Mestiksen finaaleissa. Keuruulaiset etenivät loppuotteluihin vakuuttavalla esityksellä. Puolivälierissä kaatui LeKi voitoin 4–1 ja välierissä KeuPa rynnisti Jokipoikien yli suoraan otteluvoitoin 4–0. 

Välierien katkaisemin suoraan neljässä ottelussa takasi KeuPalle maksimaalisen palautumisajan ennen finaaleja. 

”Pääsiäinen huilattiin ihan kunnolla ja alkuviikosta treenasimme hyvin. Nyt loppuviikkoa kohden käymme läpi vähän pelillisiä asioita ja keskitymme finaaleihin”, Keupa-hyökkääjä Teemu Huttu kuvailee joukkueensa valmistautumista.

Molempien joukkueiden maalivahdit ovat olleet pudotuspeleissä hyvässä vireessä. KeuPan nuorella Lassi Lehtisellä koppi on tarttunut torjuntaprosentilla 94,39. Huttu arvioikin, että finaalipeleistä on odotettavissa vähämaalisia. KeuPan vahvuudeksi Huttu mainitsee luistelupelin.

”Sillä meidän pitää lähteä haastamaan TUTOa, sillä heillä on isoja äijiä. Meillä on vähän pienikokoisempi joukkue, joten luistelupeli tulee meillä varmasti isoon rooliin.”

Hutun oma itseluottamus on kohdillaan, ja kahdeksassa pudotuspelissä hyökkääjälle on kertynyt yhtä monta pistettä. TUTOn riveissä pelaa Hutun entinen joukkuekaveri Niklas Näppi. Molemmat esiintyivät viime kaudella Hokki-paidassa. Huttu ennustaa parivaljakon välille kovaa vääntöä.

”Näppi on pelannut kyllä hyvin nyt. Hänenkin kanssa varmaan väännetään, mutta sitten sarjan jälkeen paiskataan kättä päälle ja kavereina jatketaan. Toivottavasti”, Huttu nauraa.

TUTOa ei väsytä

TUTO-hyökkääjä Näppi naurahtaa, kun kuulee Hutun arviot kaksikon kohtaamisesta finaalijäillä.

”Voi olla, että jotain pieniä vääntöjä tulee. Minä kerron hänelle omat terveiseni sitten finaalisarjan jälkeen”, Näppi virnistää.

Myös TUTOlle kuluva kevät on menestyksekkäin aikoihin. TUTO oli edellisen kerran Mestiksen finaaleissa mestaruuskaudella 2007–2008.

Runkosarjassa viidenneksi sijoittuneet turkulaiset voittivat puolivälissä K-Vantaan voitoin 4–1, mutta välierissä SaPKoa vastaan joukkue sai uurastaan täyden työn finaalipaikan eteen. Jatkopaikka irtosi vasta ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa.

Näppi ei kuitenkaan usko, että KeuPan pidempi valmistautumisaika vaikuttaisi finaaleissa.

”He ovat tosiaan saaneet nyt reilun viikon tässä huilata, mutta meillä on pelitatsi kovista peleistä kohdallaan. Meitä ei ainakaan väsytä”, Näppi lataa.

Joukkueet pelasivat runkosarjassa tasaisesti ja otteluvoitotkin tasattiin. Näppi ennustaa saman tahdin jatkuvan myös finaaleissa.

”Meillä oli jo runkosarjassa tiukkaa vääntöä, ja nyt finaaleissa, kun kannusta pelataan, niin kyllä molemmat joukkueet jättävät kaiken sinne kentälle.”

Näpin mukaan TUTOn pelin kivijalka on hyvä puolustus ja joukkue tähtää myös laadukkaaseen hyökkäyspelaamiseen. Turkulaiset voivat myös luottaa Julius Pohjanoksaan ja Karolus Kaarlehtoon maalillaan.

”Molemmat veskarit ovat hyvässä vireessä, joten ei ole väliä, kumman laittaa uuniin”, Näppi kehuu.

Hyvässä vireessä on myös hyökkääjä itse. Pudotuspeleissä on syntynyt jo 9 tehopistettä, ja välierissä Näppi nosti itsensä ratkaisijan rooliin.

”Toivottavasti sama jatkuu. Runkosarja oli itselläni vähän tunkkainen, mutta tiesin koko ajan, että pystyn pelaamaan paremmalla tasolla. Tavallaan tämä on yllätys ja tavallaan ei. Tiedän oman tasoni ja nyt se rupeaa olemaan jo parempaan päin.”

KeuPan parhaat pistemiehet pudotuspeleissä:

1. Jokinen Markus, 9 ottelua, 7+4=11

2. Huttu Teemu, 8 ottelua, 3+5=8

3. Ratinen Samuli, 5 ottelua, 3+4=7

TUTOn parhaat pistemiehet pudotuspeleissä:

1. Näppi Niklas, 12 ottelua, 6+3=9

2. Ahoniemi Niko, 12 ottelua, 3+6=9

3. Valtola Kalle, 12 ottelua, 3+6=9

Maalivahdit pudotuspeleissä:

KeuPa:

Lassi Lehtinen, 8 ottelua, 94,39%

Tervo Samuli, 1 ottelu, 94,74%

TUTO:

Pohjanoksa Julius, 7 ottelua, 96,00%

Kaarlehto Karolus, 5 ottelua, 91,41%

Keskinäiset ottelut runkosarjassa:

TUTO–KeuPa 2–4

KeuPa–TUTO 2–1

TUTO–KeuPa 2–1

KeuPa–TUTO 2–5

Finaalien otteluohjelma:

Pe 6.4. klo 18:30 KeuPa–TUTO

Su 8.4. klo 17:00 TUTO–KeuPa

Ke 11.4. klo 18:30 KeuPa–TUTO

Pe 13.4. klo 18:15 TUTO–KeuPa

Tarvittaessa:

La 14.4. klo 16:30 KeuPa–TUTO

Ma 16.4. klo 18:15 TUTO–KeuPa

Ke 18.4. klo 18:15 KeuPa–TUTO

Kuvat: Tomi Autio ja Shaun Duncan