tiistai, 13 maaliskuu 2018 21:58

IPK:n Fofanoville neljän ottelun pelikielto

IPK:n Evgeny Fofanov seuraa neljä seuraavaa ottelua sivusta.

IPK:n Evgeny Fofanoville tuomittiin 12.3. pelatussa ottelussa 5min + pelirangaistus laitataklauksesta. Määrään Fofanoville 4 ottelun pelikiellon säännön 119 perusteella. Fofanov kärsii pelikieltonsa 14.3. alkaen pelattavissa otteluissa.

SÄÄNTÖ 119 – LAITATAKLAUS

MÄÄRITELMÄ: Pelaaja taklaa vartalolla, kyynärpäällä, ryntäämällä tai kampittaen vastustajaa aiheuttaen vastustajan voimakkaan sinkoutumisen laitaa vasten.

ii. Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa laitataklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tapauksen perustelut:

1. Fofanov asettaa vastustajan pelaajan erittäin suureen loukkaantumisvaaraan viedessään taklauksensa loppuun asti tilanteessa, jossa vastustajan pelaaja on erittäin huonossa asemassa ottaakseen taklauksen vastaan ja suojatakseen itseään.

2. Tilanteessa puuttui vastustajan kunnioittaminen.

3. Vastustaja myös loukkaantuu tilanteessa.

Kurinpidon yhtenä tehtävänä on suojella pelaajia. Tässä tilanteessa on ainekset pahaan loukkaantumiseen ja mielestäni tässä tilanteessa mitataan paljon puhuttua vastustajan kunnioittamista. Se ei nyt toteudu, vaan seuraa vaaratilanne ja loukkaantuminen.

Ystävällisesti

Pasi Järvinen, kurinpitäjä