torstai, 01 maaliskuu 2018 17:35

Runkosarjan huipennus lähenee - perjantaina neljä peliä

Runkosarjaa on jäljellä enää muutama kierros. Perjantain jälkeen pelataan vielä lauantaina ja päätöskierros ensi viikon keskiviikkona. Perjantaina pisteistä kamppaillaan neljällä paikkakunnalla.

IPK ja LeKi pelaavat viimeisten pudotuspelipaikkojen suhteen huipputärkeän ottelun perjantaina Iisalmessa. Seitsemäntenä olevalla LeKillä on kasassa 68 pistettä 47 ottelusta. Saman verran pelanneella IPK:lla pisteitä on kaksi vähemmän ja se on sarjassa yhdeksäntenä. Joukkueiden väliin mahtuu vielä 67 pisteen Espoo United, joka niin ikään on pelannut 47 peliä. Sanomattakin selvää, että kyseessä on legendaarinen kuuden pisteen ottelu.

IPK:n maalivahti Aleksi Autio on löytänyt hyvän torjuntavireen helmikuussa. 20-vuotias veskari valittiin Mestiksen helmikuun parhaaksi tulokkaaksi torstaina. Keskiviikkona Autio pelasi jälleen mainion pelin kotiottelussa Jokipoikia vastaan, kun hän torjui 28 laukausta ja päästi vain yhden taakseen. Voittolaukauskilpailussa hän torjui neljä laukausta, mutta viidennessä parissa hän joutui taipumaan Esa Lehikoisen ratkaisun edessä. IPK:n pelaajat eivät onnistuneet omilla yrityksillään ja näin yksi piste karkasi joensuulaisten matkaan. IPK:n ainoasta maalista varsinaisella peliajalla vastasi Valtteri Pihlajamäki.

LeKi sen sijaan pääsee otteluun jatkoaikavoitto allaan. Päänahka oli kova, sillä saukkolauma haki voiton sarjakakkosen SaPKon kotiluolasta. Ottelun hahmoja olivat kaksi maalia tehnyt Anton Ollikainen sekä pelin jatkoajalla paketoinut Otto Mäkinen.

SaPKo lähtee hävityn kotipelin jälkeen viikonlopuksi vieraskiertueelle, joka starttaa perjantaina Turusta. SaPKolla on vielä täydet mahdollisuudet uusia viime kauden runkosarjavoittonsa. Joukkue on sarjan piikkipaikkaa pitävää KeuPaa viisi pistettä perässä, yhden ottelun vähemmän pelanneena. SaPKon asemia paransi perjantaisen vastustaja TUTOn keskiviikkoinen vierasvoitto Keuruulla.

Savonlinnalaisilta on löytynyt tehomiehiä laajalla rintamalla. Helmikuussa kirkkaimpina tähtinä loistivat kahdeksaan peliin tehot 7+5=12 tehnyt vikkeläkinttuinen laituri Niklas Salo sekä hänen sentterinään toimiva Mikko Lahtela. Varakapteenin natsoja hallussan pitävä Lahtela teki helmikuussa tehopisteet 4+7=11.

TUTOn tehokkaimpana hääri keskiviikkona tehot 2+1 naulannut Matias Lehtonen, joka on löytänyt jälleen viime kierroksilla oivan pelivireen. Nuori laituri on pussittanut koko kaudella 18 maalia ja antanut 25 maalisyöttöä. Vain 50 tehopisteen Niclas Lucenius on turkulaisten sisäisessä pistepörssissä Lehtosta edellä.

Ottelut perjantaina 2.3. klo 18.30 alkaen:

Hermes - Espoo United

IPK - LeKi

Ketterä - Peliitat

TUTO Hockey - SaPKo

Suorat lähetykset:

Elisa Viihde Sport

Fanseat

Kuva: Shaun Duncan