torstai, 01 maaliskuu 2018 10:52

Jesse Juntheikki helmikuun paras pelaaja

Helmikuussa hurjassa vireessä vetäneen Imatran Ketterän hyökkääjä Jesse Juntheikki on valittu Mestiksen helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

Imatran Ketterän Jesse Juntheikki on valittu Mestiksen helmikuun parhaaksi pelaajaksi. Taitava tähtisentteri johtaa tällä hetkellä Mestiksen pistepörssiä tehoin 19+38=57, kun otteluita on vyöllä 45. Helmikuussa Juntheikki tehtaili yhdeksässä ottelussa tehopisteet 4+10=14. Ketterän huiman voittoputken myötä joukkue voitti helmikuun yhdeksästä ottelusta kahdeksan, eikä vähiten Juntheikin takia.

Juntheikin kovimmat haastajat kisassa helmikuun parhaasta pelaajasta olivat SaPKon Niklas Salo sekä jälleen maaliverkkoja tehokkaasti pöllyttänyt KeuPa HT:n Markus Jokinen.

Juntheikki oli luonnollisesti tyytyväinen, kun fysioterapeutin pöydällä käsiteltävänä ollessaan kuuli puhelimen välityksellä valinnasta.

”Hyvät fiilikset, jos näin on. Joukkueella on tässä hyvin mennyt pelit ja itselläkin aika hyvin. Hyvät fiilikset varsinkin tuosta sarjatilanteesta. Kivahan se on saada tunnustusta.”

Ketterä otti tammi-helmikuussa 12 voittoa putkeen. Juntheikin mukaan joukkueessa ei asiaa sen enempää vatvottu, joka oli yksi putken salaisuuksista.

”Koko kauden ollaan yritetty olla miettimättä tuloksia. Se on näkynyt hyvin kolmansissa erissä, kun ollaan tultu takaa ohi. Me ei oikeasti mietitä niin paljon niitä tuloksia, eikä laskettu montako peliä voitettiin. Mentiin vähän joka peliin uutena, eikä mietitty yhtään. Pelin sisälläkin pyritään keskittymään vain seuraavaan vaihtoon. Tulos on toissijainen juttu, kunhan tekeminen on hyvää.”

Taitava pelintekijä kehuu estoitta joukkueen loistavaa ilmapiiriä, jossa yhtenä isona osatekijänä on ollut valmennus. Ketterässä viihtyy tällä hetkellä jokainen pelaaja. Hommat hoidetaan kunnolla, mutta hauskaakin pitää olla. Rennonletkeä huumori näkyy päivittäisessä tekemisessä.

”Se on myös tuolta valmennukselta. Ei sielläkään turhaan kiristellä, kunhan jokainen tekee työnsä.”

Maso Lehtonen on tehnyt vakuuttavaa työtä debyyttikaudellaan Mestiksessä ja Ketterän peräsimessä. Viihdyttävä, vahvaa tampereen murretta puhuva nuori päävalmentaja poikkeaa harmaasta massasta.

”Vähän erilainen valmentaja positiivisessa mielessä. Siellä on semmoista läpänheittoa myös koutsien suuntaan. Niillekin saa v**tuilla välillä. Se on vähän erilainen ilmapiiri, kuin monessa muussa jengissä on ollut”, Juntheikki sanoo ja kertoo kutsuvansa päävalmentaja Lehtosta "kesäkessuksi."

Juntheikki on loistavilla otteillaan herättänyt kiinnostusta varmasti myös Imatran ulkopuolella. Pistepörssin piikkipaikka on tuonut aatoksiin hieman jo tulevia kuvioita, mutta mies suhtautuu kuitenkin niihinkin asioihin maltilla.

”Tässä on yrittänyt mennä koko kauden, ettei hirveästi miettisi mitään ja menisi peli kerrallaan. Tavoitteet on, että pystyisi vielä kehittymään ja pelaamaan paremmassa sarjassa. On se sitten Suomessa tai ulkomailla. Sen sitten varmaan tämä kevät selvittää, onnistuuko niissä tavoitteissa.”

Ihan junnusta ei enää ole kyse, mutta pelivuosia on silti vielä edessä lukuisia terveyden sen salliessa.

”Vaikka täyttää 30 vuotta, niin ei minulla ole sellaista halua mennä mihinkään B-sarjamaahan läpsyttelemään. Kyllä tässä haluaisi oikeasti pelata ja päästä johonkin oikeasti kovempaan sarjaan.”

Fokus on kuitenkin keväässä, niin kuin sen tässä vaiheessa kautta pitää ollakin. Juntheikki tietää kokeneena pelaajana, miten kevät tulee muuttamaan peliä, kun pelataan isoimmista panoksista.

”Peli tulee tiivistymään paljon ja sellaista maali-iloittelua ei tule. Keskialueen kiekonmenetyksiä pitää parantaa. Aika paljon lahjoitetaan kiekkoja vastustajalle. Semmoinen huolellisuus syötöissä ja kiekon kanssa pitää olla parempaa. Playoffeissa niistä kolahtaa ihan varmasti. Jos ensimmäiseltä kierrokselta haluaa jatkoon, niin niiden asioiden pitää olla paljon paremmat, vaikka ollaan voitettu pelejä.”

Pudotuspeleihin voi kuitenkin lähteä hyvillä mielin.

”Muuten näyttää hyvälle. Sillä tavalla olen luottavaisin mielin, kun on tosi hyvä meininki täällä. Harvassa joukkueessa olen pelannut, missä olisi yhtä hyvä meininki. Viimeksi on tainnut olla näin hyvä ilmapiiri Mikkelissä, kun voitettiin mestaruus. Ei se ole sattumaa, että ollaan näin korkealla. Siellä porukassa viihtyy ja saa toteuttaa itseään", Juntheikki päättää haastattelun.

Kuva: Teemu Huikko