Lauantaina viisi matsia - Savonlinnassa kärkikamppailu

Lauantain viiden ottelun kierroksella on mielenkiintoisia ottelupareja, joista yksi on kahden kärkijoukkueen kohtaaminen Savonlinnassa.

Sarjan kaksi kärkijoukkuetta kohtaavat lauantaina Savonlinnassa, kun SaPKo isännöi KeuPaa. Piste-eroa joukkueilla on yhdeksän pistettä KeuPan hyväksi. SaPKolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna, eikä runkosarjan voitto ole vielä missään nimessä kirkossa kuulutettu. Lisäksi ällistyttävässä vireessä oleva Ketterä on pisteen SaPKoa perässä.

SaPKo pääsee otteluun tuorein jaloin, sillä pässipaidat eivät pelanneet perjantaina. Viimeisin ottelu löytyy keskiviikolta, jolloin SaPKo haki harvinaisen 0-1-voiton jatkoajan jälkeen Hermekseltä. Kapteeni Joona Monto toimi ottelun ratkaisijana. Joonas Toivonen pelasi tolppien välissä komean nollapelin 17 torjunnallaan.

KeuPan valmistautuminen kärkitaistoon ei sujunut perjantaina toiveiden mukaisesti, kun aiemmin mainittu Ketterä jatkoi hurjaa helmikuutaan keuruulaisten kustannuksella lukemin 3-7. KeuPalla on ollut viime otteluissa ongelmia oman pään pelissään. Vaikka joukkue on ottanut kolmesta viime pelistään kaksi voittoa, on se päästänyt luvattoman paljon maaleja - 15 kappaletta. Päävalmentaja Mikko Heiskasen luotsaama valmennusjohto painottaneekin kärkiottelussa entistä tarkemman puolustuspelin puolesta.

Vantaalla laitetaan likoon pääkaupunkiseudun herruus, kun K-Vantaa ja Espoo United ottavat yhteen. Voitot ovat ennen lauantain ottelua tasan 2-2 kauden keskinäisistä kamppailuista. 

K-Vantaa lähtee derbyyn pahasti alavireisenä. Viimeisestä neljästä pelistä lohipaidat ovat joutuneet jokaisesta poistumaan kaukalosta tappio niskassaan. Perjantaina K-Vantaa oli vastaantulija Heinolassa, kun sarjajumbo Peliitat takoi taululle tylyt 7-2-lukemat. Maalintekijöinä kunnostautuivat Mäkisen kaksoset, joista pahoista loukkaantumisista kärsinyt Atte osui ensimmäistä kertaa maalipuiden väliin tällä kaudella.

Espoo Unitedille lisäpisteet tulisivat tarpeeseen, sillä joukkue kamppailee tiukasti paikasta kevään pudotuspeleihin. Sarjataulukossa 8.sijalla oleva United saa jännittää pari pistettä perässä olevien IPK:n ja RoKin pelien tuloksia oman pelinsä lisäksi. Viimeksi United pelasi keskiviikkona, jolloin se otti puhtaan 4-0-voiton LeKistä.

Lauantain 17.2. ottelut klo 17.00 alkaen:

IPK - Hermes

K-Vantaa - Espoo United

Ketterä - TUTO Hockey

RoKi - LeKi

SaPKo - KeuPa HT

Suorat lähetykset:

Elisa Viihde Sport

Fanseat

Kuva: Mika Tiira