Suomi-sarja jatkuu viikonloppuna

Muutaman viikon joulutauolla ollut Suomi-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna täydellä rähinällä. Tällä ja seuraavalla viikolla pelataan vielä alkusarjaa, jonka jälkeen kuusi parasta jatkaa ylemmässä loppusarjassa ja sijoille 7-16 sijoittuneet jatkavat alemmassa loppusarjassa.

Loppusarjojen jälkeen ylemmän loppusarjan joukkueet sekä alemman loppusarjan kaksi parasta etenevät puolivälieriin. Lopulta Suomi-sarjan kaksi parasta joukkuetta etenevät Mestis-karsintoihin, joihin tulevat mukaan Mestiksessä sijoille 11 ja 12 päätyneet joukkueet. Lue lisää TÄSTÄ.

Porvoon Hunters on ollut sitkeästi kärkipaikalla periaatteessa koko alkukauden ja joukkue on pelannut 25 ottelua, joista se on haalinut kasaan muhkeat 63 sarjapistettä. Kakkosena ja kolmosena ovat kärkikahinoissa odotetusti mukana olevat JHT Kalajoki sekä Nokian Pyry. Sijoilla 4-7 majailevat HCIK, Hokki, KOOVEE ja FPS kamppailevat tiukasti kärkikuusikkoon pääsemisestä. 

Noiden seitsemän kärkijoukkueen jälkeen onkin selkeä piste-ero keskikastiin, jossa sijoilla 8-12 ovat Riemu, S-Kiekko, Titaanit, AIK/Laser/HT ja D-Kiekko. Sarjan alemmilla sijoilla 13-16 ovat puolestaan Haukat, KHT, VG-62 ja Muik Hockey.

Suomi-sarjan pistepörssin kärjessä jatkaa viikosta toiseen Huntersin hyökkääjä Ville Heikkinen (kuvassa), joka on tehnyt vain 20 ottelussa komeat tehot 9+36=45. Mies kävi marras-joulukuun taitteessa parin viikon lainalla Mestiksessäkin. Pistepörssin kakkosena jatkaa HCIK:n Joni Seinelä, joka on tehnyt 28 pelaamassaan ottelussa tehot 27+13=40. 

Maalivahtipörssin ykkösenä on läpi alkukauden ollut Pyryn Mikael Saari, jonka torjuntaprosentti on nyt 93.26. Kakkoseksi on noussut JHT:n Fredrik Grönstrand, jonka torjuntaprosentti on 92.93. 

-- -- --

Viikon 1 ottelut: 

Pe 5.1. FPS - Haukat 

La 6.1. JHT - KOOVEE 
La 6.1. Haukat - D-Kiekko 
La 6.1. HCIK - S-Kiekko 
La 6.1. Hunters - Hokki 
La 6.1. Pyry - AIK/Laser HT

Su 7.1. Riemu - JHT 
Su 7.1. Muik Hockey - KOOVEE 
Su 7.1. Titaanit - Hokki 
Su 7.1. KHT - AIK/Laser HT 
Su 7.1. VG-62 - S-Kiekko 
Su 7.1. D-Kiekko - Hunters 

Kuva: Harri Hedman