Juuso Perttilällä on pitänyt hauskaa hallilla

Kiekko-Vantaan Juuso Perttilä on ollut yksi Kiekko-Vantaan ja koko Mestiksen valovoimaisimpia pelaajia tällä kaudella.

Juuso Perttilä saapui Kiekko-Vantaan riveihin täksi kaudeksi Heinolan Peliitoista. Perttilä nousi monien Mestistä seuraavien huulille jo Heinolassa pelatessaan, mutta lopullinen läpimurto aivan Mestiksen tähtikaartin ytimeen on tapahtunut tällä kaudella. 26 pelissä tunnollinen laituri on iskenyt komeat tehopisteet 11+18=29, joilla irtoaa pistepörssin neljäs sija kauden ollessa puolivälissä. Syksyllä Perttilä piti piikkipaikkaakin pidemmän aikaa.

”Itsellä on mennyt hyvin ja tullut paljon onnistumisia. Sitä kautta on ollut tietysti mukava pelata. Hallilla on ollut hauskaa tällä kaudella. Siihen auttaa totta kai se, että jengillä pärjätään. Silloin yksilöt saavat yleensä onnistumisia. Saanut myös pelata hyvien kavereiden kanssa ja saanut paljon vastuuta. Sitä kautta se on tietysti mahdollistanut myös ne omat onnistumiset", Perttilä taustoittaa hyvää kauttaan.

Vantaalaisilla on kieltämättä joukkueenakin mennyt kausi erinomaisesti. Toista sijaa miehittävä lohipaitaporukka on ollut ajoittain ongelmissa kotikentällään, mutta kokonaisuutena arvosanan voi huoletta laittaa kiitettävän puolelle. 

”Pääsääntöisesti on ollut enemmän hyvää kuin huonoa. Olemme joka pelissä taisteltu voitosta, vaikka siellä on tullut välillä huonompia pelejä ja välillä tosi hyviä pelejä. Yleisilme on ollut hyvä. Pelin sisällä ollaan pelattu vieraissa järjestään hyvin. Kotona ollaan jostain syystä herpaannuttu useampaan otteeseen. Siinä pitää olla kevätkaudella parempi. Se on mennyt sellaiseksi roiskimiseksi välillä. Siihen yritetään keväällä parantaa.”

Kiekko-Vantaa on kahdeksan pistettä sarjakärki KeuPaa perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Tasapisteissä niskaan läähättää LeKi, joka on ollut hankala kilpakumppani lohipaidoille.

”LeKi on meidät pari kertaa voittanutkin. Ne on jotenkin semmoinen kokenut ja tasapainoinen jengi. Se on ollut ehkä kaikista pahin", Perttilä sanoo ja lisää muutaman muun joukkueen.

”Sitten tietysti TUTO on hankala. KeuPa on kova ja SaPKo. Paljon kovia jengejä, mutta ehkä LeKi on ollut omasta mielestäni se pahin vastustaja.”

Tohtorin rauhallinen joulu

Perttilän arki kuluu jääkiekon ohella lääketieteen opintojen parissa. Enää ei toki ole kuin loppusuora taisteltavana paperit kouraan saadakseen. Perttilä kantaakin mukanaan lempinimeä "Tohtori" viitaten älykkäästi raksuttavan pelipäänsä lisäksi nimenomaan lääkärin hommiin. Vaikka jääkiekko näytteleekin pääosaa Perttilän elämässä, ei potilaiden tarvitse odottaa ikuisuuteen asti jatkossakaan.

”Kyllä niitä on tarkoitus tehdä tuossa ohessa. Kesällä tein lääkärin töitä ja syksyllä jonkin verran. Nyt kun ei ole sitä varsinaista koulua, niin keväällä on pelaamisen ohessa tarkoitus käydä päivystämässä jonkun verran. Jääkiekon ehdoilla tässä kuitenkin enemmän mennään.”

Jouluna on hyvä rauhoittua tiukan peli- ja harjoittelurumban sekä opintojen keskellä. Pitkiä vapaita kiekkoilijat harvoin näkevät. Nyt Kiekko-Vantaan pelaajat saavat kuitenkin nauttia peräti viiden päivän annoksen vapaapäiviä.

”Eilen oli viimeiset treenit ja nyt on viisi päivää taukoa. 27.päivä takaisin hallille ja aletaan valmistautua taas niihin välipäivän peleihin.”

Rauhoittuminen tapahtuu Perttilällä perinteiseen tapaan.

”Joulu vietetään ihan perheen parissa ja tyttöystävän kanssa. Ihan perinteisin menoin rauhallisissa merkeissä.”

Perttilän ja kumppaneiden jatkuvat tauon jälkeen heti äärimmäisen kovalla pelillä, kun sarjakärki KeuPa HT kurvaa vieraaksi Trio Areenalle.

Kuva: Toni Jaconelli