Kalle Saramäelle yhden ottelun pelikielto

SaPKon Kalle Saramäki huilaa keskiviikkona pelattavan kamppailun SaPKo - Ketterä.

SaPKon Kalle Saramäki sai 8.12. pelatussa ottelussa SaPKo - TUTO Hockey kahden minuutin rangaistuksen laitataklauksesta ajassa 57.28. Tutustuttuani tilanteesta kirjoitettuun tuomariraportiin sekä tallenteeseen ja keskusteltuani niin otteluvalvojan, päätuomarin kuin kurinpitoryhmän jäsenten kanssa, määrään Kalle Saramäelle yhden ottelun pelikiellon laitataklauksesta. Saramäki kärsii pelikieltonsa 13.12. pelattavassa ottelussa SaPKo - Ketterä.

SÄÄNTÖ 119 – LAITATAKLAUS

MÄÄRITELMÄ: Pelaaja taklaa vartalolla, kyynärpäällä, ryntäämällä tai kampittaen vastustajaa aiheuttaen vastustajan voimakkaan sinkoutumisen laitaa vasten.

ii. Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa laitataklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Saramäen taklaus on muuten mielestäni teknisesti hyvinkin puhdas, mutta sen tullessa näkemykseni mukaan osittain kuolleesta kulmasta, ei vastustajalla ole kunnollista mahdollisuutta valmistautua taklaukseen. Vaikka en pidäkään Saramäen tekoa erityisen likaisena saati sitten sikamaisena, niin näen tilanteessa puutetta vastustajan kunnioittamisessa. Tilanne aiheuttaa vastustajalle selkeän loukkaantumisriskin.

Vastustaja ei myöskään palaa ottelussa enää peliin, joten näiltä osin Saramäen taklaus aiheuttaa vastustajan loukkaantumisen. Tiedossa on, että taklattu vastustaja oli joukkueen seuraavassa ottelussa kuitenkin pelikelpoinen.

Ystävällisesti

Pasi Järvinen, kurinpitäjä