SaPKolta uskomaton kiri - KeuPan johdolla maajoukkuetauolle

Mestiksen lauantaikierros tarjoili viisi kamppailua. Kiekko-Vantaan johto lipusi käsistä aivan ottelun lopussa.

Kiekko-Vantaa oli voittanut ennen illan ottelua kahdeksasta viime ottelustaan peräti seitsemän. Lauantaina lohipaidat aloittivat ottelun vahvasti, mutta kärsivät lopulta kirvelevän tappion SaPKolle.

Puolustaja Juha Tarkkanen oli vahvalla pelipäällä iskien kaksi maalia, joista toisen alivoimalla. Myös viime aikoina hyvällä otteella pisteitä nakutellut Janne Kivilahti onnistui jälleen maalinteossa. Näiden osumien myötä Kiekko-Vantaa johti ottelua vielä kuusi minuuttia ennen loppua 1-3, mutta Toni Leinosen ulosajo ja sitä seurannut SaPKon viiden minuutin ylivoima tulivat pahaan paikkaan. Ensin Matias Lainio kavensi, jonka jälkeen Kalle Saramäki toi vielä pässilauman tasoihin ajassa 57.57. Kaiken kukkuraksi pieni ja pippurinen Niklas Salo huudatti kotiyleisöä vain seitsemän sekuntia ennen päätösvihellystä. Näin kolme pistettä jäivät Savonlinnaan.

Yksi syksyn positiivisimmista yllättäjistä on ehdottomasti ollut KeuPa HT. Kiekko-Vantaan jälkeen sarjassa toisena porskuttava keuruulaisryhmä on pelannut ennakkoluulotonta ja ennen kaikkea tuloksekasta jääkiekkoa. Tänään KeuPan kovuuden sai todeta Jokipojat. KeuPan kirkkaimpana tähtenä hääri hyökkääjä Teemu Huttu, joka iski kaksi maalia Jokipoikien verkkoon. Loppulukemat kotijoukkueelle 5-2.

IPK voi lähteä tauolle hyvin mielin, sillä se otti viikonloppuna kaksi komeaa vierasvoittoa. Perjantaina se kävi testaamassa vireensä pahassa paikassa TUTO Hockeyn vieraana, mutta selviytyi koetuksesta kolme pistettä rikkaampana. Lauantaina oli Espoo Unitedin vuoro todeta IPK:n olleen parempi. Tuomas Toloselle komeat 40 torjuntaa ja vain yksi päästetty maali IPK:n tolppien välissä.

Lauantain 4.11. lopputulokset:

Espoo United - IPK 1-3

KeuPa HT - Jokipojat 5-2

LeKi - Hermes 2-6

Peliitat - RoKi 5-6

SaPKo - Kiekko-Vantaa 4-3

Kuva: Shaun Duncan