RoKi ensimmäisenä haasteena Espoo Unitedin kotipeliviikonloppuna Ylen TV-pelissä

Mestiksessä pelataan perjantaina neljän ottelun kierros. Maajoukkuetauko siintää jo nurkan takana.

Espoo United pelaa viikonloppuna kaksi kotipeliä. Perjantaina se saa vastustajan kaukaa pohjoisesta, kun RoKin bussi kurvaa Metro Areenan pihaan. Viime viikonloppu oli espoolaisille mollivoittoinen, kun Kiekko-Vantaa oli kahdesti parempi revanssiviikonloppuna. Päävalmentaja Niko Marttila oli kuitenkin joukkueen otteisiin tyytyväinen etenkin jälkimmäisessä pelissä, jossa lohipaidat olivat maalin verran parempia.

”Me haluamme jatkaa sitä peliä mihin Vantaalla jäätiin. Toki maaleja pitää tehdä enemmän, mutta peli oli tasapainossa, ja pelaajilla oli intoa ja hyvää yrittämistä. Koko jengi halusi pelata hyvän pelin ja nyt halutaan voittaa. Joukkue lähtee pelaamaan viikonlopun pelejä hyvällä ilmeellä ja oma tekeminen nostetaan kunniaan. Nämä ovat viimeiset pelit ennen maaottelutaukoa ja joukkue haluaa näistä hyvän tuloksen”, Marttila totesi Espoo Unitedin omassa otteluennakossa.

Kiekko-Vantaa jatkoi hyviä otteitaan myös keskiviikkona kaatamalla RoKin kotikentällään hattutempun viimeistelleen Juuso Perttilän johdolla. Loistavan alkukauden pelannut Perttilä palasi samalla pistepörssin kärkeen. Nyt sarjakakkosena paahtava vantaalaisryhmä aloittaa vieraspeliviikonloppunsa Jokipoikia vastaan. Huomenna matka jatkuu Savonlinnaan viime kauden finaalivastustaja SaPKon vieraaksi, joten helppoja pelejä ei ole tiedossa.

Jokipojille pientä jobinpostia otteluun tuo kauden loistavasti aloittaneen Jonathan Iilahden mahdollinen poissaolo illan ottelusta. Myös tehokkaasti kauden aloittaneen hyökkääjä Oula Uskin pelaaminen on epävarmaa. Positiivista puolestaan on, että Jokipojat pääsevät otteluun hyvin levänneenä. Ärjypaidat pelasivat viimeksi revanssiviikonloppuna IPK:ta vastaan. Vieraissa ärjypaidat jäivät nollille, mutta lauantain kotipelistä tuloksena oli komea 5-2-voitto.

Perjantain ottelut klo 18.30 alkaen:

Espoo United - RoKi

Jokipojat - Kiekko-Vantaa

Ketterä - Hermes

TUTO Hockey - IPK

Kaikki pelit suorina lähetyksinä Elisa Viihde Sportilta ja Fanseatista. Lisäksi Yle TV2 näyttää ottelun Espoo United - RoKi klo 18.30 alkaen.

Kuva: Ilari Näckel