Kalle Valtola on valittu lokakuun kuukauden pelaajaksi

TUTO Hockeyn 21-vuotias puolustaja Kalle Valtola on valittu Mestiksen lokakuun kuukauden pelaajaksi.

Kalle Valtola pelasi lokakuussa 10 ottelua, joissa syntyi upeat tehot 4+12=16. Lisäksi nuorukaisen plusmiinustilasto on komea +8.

Valtola johtaa koko Mestiksen pistepörssiä tehoilla 4+14=18. Myös Ketterän hyökkääjä Tomi Iso-Mustajärvi ja Kiekko-Vantaan hyökkääjä Juuso Perttilä olivat mukana mietittäessä lokakuun parasta pelaajaa. 

"Totta kai hyvät fiilikset. Kiva, että niin sanottu hyvä vire on huomattu", kommentoi Valtola tuoreeltaan valintaa.

Puolustajia ei ole usein nähty Mestiksen pistepörssin piikkipaikalla. Valtolaa jakaa kiitosta hurjasta alkukaudestaan joukkuekavereille.

"Onnistumiset ovat ruokkineet toisiaan ja sitä kautta itseluottamus on noussut korkealle. Totta kai ketjukaverit ja ylivoima ovat pelanneet myös vierellä hyvin. Siinä on ollut helppo pelata kavereiden kanssa."

Pieni terve kisailukin on joukkueessa päällä. Viime kausina kultakypärä on usein totuttu näkemään kokeneen Aki Keinäsen päässä, mutta nyt Valtola toivoo pilke silmäkulmassa kultapotan pysyvän jatkossakin numeron 66 päässä.

"Totta kai sitä pyritään pitämään mahdollisimman pitkään. Tuossa on numerot 82 (Keinänen) ja 77 (Matias Lehtonen) aika hyvin kintereillä. Ei auta hetkeksikään helpata otetta. Kyllä tässä kova kamppailu siitä kypärästäkin on."

Valtola palkitaan keskiviikon kotiottelussa LeKiä vastaan. 

(Kuva: Shaun Duncan)