Viime kauden välieräparit vastakkain keskiviikkona

Mestis jatkuu keskiviikkona viidellä ottelulla. Savonlinnassa ja Vantaalla nähdään toisinnot viime kauden välieristä.

Viime kaudella Espoo Unitedin haaveet siitä kirkkaimmasta kariutuivat välierissä, kun SaPKo ei jättänyt juurikaan palaa espoolaisille, vaan marssi finaaleihin lumierin 4-0. Nyt Unitedilla on paikka kuitata tuo ja ottaa kauden kolmas kolmen pisteen voitto hallitsevan mestarin kotiluolasta.

Otteluohjelma on ollut siinä mielessä erikoinen Unitedille, että se on pelannut vasta neljä peliä, kun jotkut joukkueet ovat pelanneet jo tuplat siihen verrattuna. Tällä viikolla joukkueen on aika kiriä eroa kiinni, sillä pelejä on luvassa kolme kappaletta. 

Mielenkiintoisena nyanssina kokoonpanoissa on Juuso Forsströmin (kuvassa) paluu entiseen kotiluolaansa. Viime kaudella SaPKon kapteenina toiminut Forsström on hyökännyt pääosin kakkosketjussa Waltteri Hopposen ja Jesse Ylösen kanssa ja olettaa sopii, että tekee niin myös keskiviikkona. 

Myös Vantaalla nähdään viime kevään välieräparin välienselvittely, kun lohipaidat saavat vieraita Turusta. Perjantaina neljän ottelun kotipeliputkensa päättänyt TUTO Hockey on järjestänyt kotiyleisölleen muhkeita maalikarkeloita, mutta nyt tehot pitäisi saada siirrettyä myös vieraskaukaloon. Kotijoukkue Kiekko-Vantaa tuskin tulee tekemään siitä helppoa. Isännille jäi varmasti paljon hampaankoloon lauantain kotiottelusta Jokipoikia vastaan, jonka se hävisi 1-4.

Hermeksen alkukausi on ollut varmasti monelle Mestistä seuraavalle iso yllätys. Eikä yllätys ole valitettavasti ollut positiivinen. Edelleen nollilla kiikkuva Hermes laittaa uutta matoa koukkuun keskiviikkona kotiluolassaan ja toivoo IPK:n tarttuvan syöttiin. IPK tulee varmasti kovalla itseluottamuksella otteluun, sillä sarjakärki KeuPa HT kaatui sen käsittelyssä viime ottelussa lukemin 7-4. Vieraspelit tosin eivät ole olleet IPK:lle yhtä tuloksekkaita ja ottelu onkin esimerkiksi veikkaajille hyvin haastava.

Ketterän kuntoa vaativa härkäviikko alkaa keskiviikkona sarjakärki KeuPan vieraana. Ketterän ohjelmaan kuuluu neljä peliä tällä viikolla ja varsinkin viikonloppu tulee vaatimaan kovaa venymiskykyä, kun joukkue pelaa perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Kinkkisemmäksi asian tekee se, että joukkueelta on peräti kuusi pelaajaa sairastuvalla. Pientä helpotusta kuitenkin Ketterä sai alkuviikosta, kun puolustaja Mikko Kokkonen ja hyökkääjä Henry Karjalainen auttavat joukkuetta ainakin parin viikon ajan.

Vahvan alkukauden pelannut Jokipojat saalistaa jo kauden kuudetta kolmen pisteen voittoaan pohjoisesta. Viikonlopun vieraskiertueellaan pisteittä jäänyt RoKi hakee nyt paluuta pistekantaan yrittämällä murtaa Jokipoikien tiiviin puolustuksen ja vahvan alkukauden pelanneen maalivahti Jonathan Iilahden. Iilahti on sarjan maalivahtitilastojen selvä ykkönen tällä hetkellä torjuntaprosentilla 93,75%. RoKilla puolestaan maalivahdeista hieman paremmin on onnistunut Rasmus Reijola, joka on pelannut ottelut puoliksi Paavo Hölsän kanssa. Reijolan torjuntaprosentti on neljästä ottelusta 91,61%, kun Hölsän vastaava yhtä monesta ottelusta on 86,55%.

Keskiviikon 18.10. ottelut klo 18.30 alkaen:

Hermes - IPK

Kiekko-Vantaa - TUTO Hockey

KeuPa HT - Ketterä

RoKi - Jokipojat

SaPKo - Espoo United

Kaikki ottelut suorina lähetyksinä televisiosta, selaimella Watson-palvelun avulla tai mobiilisti Elisa Viihde Sportin kautta. Myös selaimella toimiva Fanseat välittää ottelut kotikatsomoihin suorina lähetyksinä.

Kuva: Ilari Näckel