Hermes janoaa avauspisteitä perjantain neljän ottelun kierroksella

Mestiksessä pelataan perjantaina neljällä paikkakunnalla: Turussa, Imatralla, Iisalmessa ja Kokkolassa.

Kokkolan Hermeksen alkukausi on ollut lievästi sanottuna tuskainen. Viidestä ensimmäisestä ottelusta ei pisteitä ole herunut plakkariin ja omissa on soinut hälyttävän usein. Joukkue haki apuja maaliverkkojen tilkitsemiseen Kärpistä lainalle tulleesta Vilho Heikkisestä, mutta ensimmäinen ottelu ei nuorella veskarilla mennyt lupaavasti, kun TUTO iski seitsemän maalia hänen selän taakseen. Toki lukemat menevät enemmänkin heikon puolustamisen piikkiin. Perjantaina kaivataan todellista ryhtiliikettä, kun vieraaksi Kokkolaan saapuu SaPKo. Pässipaidoilla on allaan mainio kotivoitto IPK:sta, joten hallitseva mestari lähtee paremmista lähtökohdista kutkuttavaan kamppailuun.

TUTO Hockey pelaa peräti neljännen perättäisen kotipelinsä perjantaina. Maaliverkot ovat pöllynneet parissa viime ottelussa tiuhaan tahtiin, kun turkulaiset ovat rankoneet vastustajaa peräti 12 kertaa. Vierailija RoKin puolustajille onkin syytä odottaa hikistä iltaa, kun TUTO vyöryy Aki Keinäsen ja Niclas Luceniuksen johdolla kohti rovaniemeläisten maalia. Lähtökohdat ovat kuitenkin siihen hyvät, sillä RoKin puolustus oli timanttia keskiviikon kierroksella KeuPaa vastaan. Sarjakärki joutui nöyrtymään RoKin käsittelyssä lukemin 1-4. 

Nähtäväksi jää, miten KeuPa kasaa itsensä ensimmäisen tappionsa jälkeen. Mahdollisuus uuteen voittoputken aloittamiseen sillä on perjantaina, kun IPK haastaa keuruulaiset kotikentällään. IPK:lla on takanaan kolmen ottelun tappioputki, mutta pienen synninpäästön voi antaa siitä, että vastustajat ovat olleet sarjan kärkipäähän povattuja jokainen. Saappaat jalassa IPK joutui nöyrtymään TUTOlle, Kiekko-Vantaalle ja SaPKolle. Nyt karhupaidat pääsevät kuitenkin fanaattisen kotiyleisönsä eteen pitkästä aikaa.

Imatran Ketterä otti viikko sitten ensimmäiset pisteensä Mestiksessä maalikarkeloiden jälkeen lukemin 6-4. Ketterä oli myös keskiviikkona kovin kiinni pistepotissa, mutta Jokipojat rynni päätöserässä kotiyleisön tuella ohi. Nyt joukkue hakee lisäpisteitä LeKin tullessa kylään. 

Perjantain 13.10. ottelut klo 18.30 alkaen:

Hermes - SaPKo

IPK - KeuPa HT

Ketterä - LeKi

TUTO Hockey - RoKi

Kaikki matsit katsottavissa televisiosta, mobiilissa tai Watson-palvelun avulla Elisa Viihde Sportista. Myös selaimella toimiva Fanseat välittää kaikki ottelut kotikatsomoihin.

Kuva: Emil Hansson